El blog dels advocats

Advocats especialitzats en lloguers a Girona

Llogar una propietat pot ser una gran manera de generar ingressos passius i augmentar el patrimoni. No obstant això, abans de fer el salt, és important que siguis conscient de les responsabilitats i els riscos que comporta ser propietari.

A Actum Advocats, bufet d’advocats especialitzat en dret immobiliari a Girona, volem ajudar-te a fer que la teva experiència com a arrendador sigui el més positiva possible. Per això, hem preparat aquest article amb 3 coses que cal tenir en compte abans de llogar la teva propietat a Girona:

1. Defineix el teu llogater ideal

El primer pas per llogar la teva propietat amb èxit és definir el teu llogater ideal. Això us ajudarà a identificar el tipus de persona que millor s’adapta al vostre habitatge i a les vostres expectatives com a arrendador.

Tingues en compte factors com:

Situació laboral i estabilitat econòmica: És important que l’inquilí tingui una feina estable i pugui demostrar que té els ingressos suficients per pagar el lloguer sense dificultats.


Historial de lloguer: Si és possible, sol·licita a l’inquilí referències dels seus anteriors arrendadors. Això et donarà una idea de com és com a llogater i si compleix amb les seves obligacions.


Estil de vida: Considereu si l’estil de vida del llogater és compatible amb la vostra propietat. Per exemple, si teniu una propietat familiar, és possible que no la voleu llogar a estudiants o grups d’amics.

2. Estableix un preu de lloguer adequat

El preu del lloguer és un dels factors més importants que influeixen en la decisió d’un llogater. És important que fixis un preu que sigui competitiu al mercat però que també et permeti obtenir una rendibilitat adequada de la teva inversió.

Per establir un preu adequat, et recomanem:

Investigar el preu de lloguer de propietats similars a la zona. Cal estar al cas, dels últims canvis legislatius en materia de lloguers.Tindre en compte les característiques de la teva propietat, com ara la ubicació, la mida, les comoditats i l’estat de l’habitatge.
Calcular les despeses associades al lloguer, com les despeses de comunitat, l’IBI i les assegurances.

Catalunya aplica des del 16 de març de 2024 la limitació del preu del lloguer en els municipis on l’escassetat d’habitatges a un preu assequible dificulta trobar una llar o fins i tot mantenir la que ja es té.

3. Redacta un contracte de lloguer clar i complet

El contracte de lloguer és un document essencial que recull els drets i les obligacions d’ambdues parts. És important que el contracte sigui clar, complet i estigui redactat dacord amb la normativa vigent.

Al contracte de lloguer s’han d’incloure, entre altres coses:

La identificació de l’arrendador i l’inquilí.
La descripció de la propietat.
La durada del contracte.
La renda mensual i la forma de pagament.
La fiança.
Les despeses a càrrec de cada part.
Les clàusules de resolució del contracte.

Actum Advocats: el teu aliat al lloguer de la teva propietat a Girona

A Actum Advocats, bufet d’advocats especialitzat en dret immobiliari a Girona, us podem ajudar amb tots els aspectes legals relacionats amb el lloguer de la vostra propietat.

T’oferim:

Assessorament legal personalitzat.
Redacció de contractes de lloguer.
Negociació amb llogaters.
Reclamació d’impagaments.
Representació en procediments judicials.

Contacta amb nosaltres avui mateix i t’ajudarem a llogar la teva propietat a Girona amb tranquil·litat i seguretat.

Truca’ns al 636 13 47 45 o envia’ns un correu electrònic a jcodina@jcdadvocats.com per concertar una cita gratuïta.

 

Evitar la morosidad a la hora de alquilar en Girona

Envieu la vostra consulta als nostres advocats    Protección de Datos

    En cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de protección de datos de carácter personal, de 13 de Diciembre, Actum Advocats le informa que sus datos personales se incluirán en ficheros informatizados titularidad de Actum Advocats, que será el único destinatario de estos datos. Su exclusiva finalidad es la gestión de clientes y acciones promocionales y tiene la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición previstos en la ley mediante una carta o email dirigidos a Actum Advocats (datos de contacto en pie de página).